Näillä mennään!

Non nii! Tiällä tuas! Vähän tuo aika vierähti nopsasti, eikä tullu tänne kirjoiteltua. Mihinkähän se aika oikein katoaa? Liittyyköhän se siihen Higginsin bosoniin jonka tutkijat äskettäin löysivät? Posottelee mitä posottelee mutta aika on tosiaankin menny julmettua vauhtia eteenpäin. Vastahan kesä oli ja syksy alkoi ja kohta ollaan jo joulukuussa. No oli miten oli, mutta minä ainakin olen lomalla. Tuntuu helpottavalta välillä vetää henkeä ja tehdä mitä mieleen juolahtaa, tai sitten niinkuin olen nyt tehnyt, ei mitään. Tänäänkin käytiin lasten kanssa retkellä, mitä ei ole tullu tehtyä pitkään aikaan.
Töissä ollaan menty entiseen hiljaiseen malliin, eli hälytyksiä ei ole hirveesti ollu. No eipä siinä, sehän tietää vain sitä että valtakunnassa on kaikki hyvin. Omavalvontapalotarkastus on sensijaan työllistänyt siitäkin edestä ja työ vaan jatkuu. Se kun on uutta meille ja kuntalaisille.
Oli muuten jännä seurata kun vaihtui uusi pelastusylijohtaja, niin heti alkoi puheet valtioillistamisesta ja pelastuslaitosten vähentämisistä. Ennen niistä ei oikein uskattellu edes puhua. Nyt ollaan vähentämässä 100 palomiestä ja alueelliset pelastuslaitokset pudotettaisiin puoleen nykyisestä. Toki olen jo aikaa sitten ollut sitä mieltä että pelastustoimi siirtyy valtiolle ennen pitkää, ei nämä aluepelastuslaitoksetkaan niin autuaita ole olleet kun on annettu ymmärtää. Nythän ne varsinkin on hyvä heittää valtion hoidettaviksi, kun kuntien velvollisuuksia karsitaan, niin paloasemathan niissä on etusijalla. Paloasemathan ovat kunnille välttämätön paha, kuten olen aiemmin sanonut. Ne on vaan pakko olla siellä jossain taajaman nurkassa nököttämässä ja niihin on pakko syytää rahaa, että myös pysyvät siellä.
Tulee äkkiä mieleen, että onko pelastusylijohtaja Koskinen valittu virkaan samalla tapaa kuin Elop Nokialle, palkataan joku isolla rahalla ajamaan pelastustoimi alas! Mutta 2015 jälkeen ollaan paljon viisaampia, silloin hätäkeskuksessa vastaa uusi tietojärjestelmä, joka taitaa tehdä päivystäjät toimettomiksi. Tutkimattomia ovat herrojen tiet ja kukapa niitä haluaisi edes penkoakkaan.
No tänään on ainakin Kauhavan palokunnalla ollut mieliinpainuva keikka, kun ne kaksi hawk-konetta tippuivat alas.

Ensiviikolla alkaa paloturvallisuusviikko, joka alkaa päivä paloasemalla tapahtumalla 23.11 ympäri Suomea. Meillä ei ole kyseistä tapahtumaa ja en ole varma onko edes avoimia ovia silloin kun olen lomalla, mutta toivon että kaikki kiinnittäisivät tapahtumissa ja niistä huolimatta huomiota siellä kotona paloturvallisuus- ja muihinkin turvallisuusasioihin!

Näissä merkeissä soon moro!

Kommentit