PELASTUSASEMA 46

 Vihdoinkin se hetki on koittanut, nimittäin uusi paloasema on valmistunut ja otettu käyttöön! Tätä hetkeä on odotettu kuin sitä kuuluisaa kuuta taivaalta. Asema otettiin käyttöön kesäkuussa. Muutto alkoi 14.6 ja ajoneuvokalusto siirrettiin 16.6 jolloin alkoi varsinainen hälytystoiminta uudella asemalla. 

Aseman rakentaminen viivästyi vuodella säästösyistä. Aseman pohjatyöt olivat valmistuneet ja rakentaminen piti alkaa niin siinä vaiheessa vihellettiin peli poikki juurikin kustannusten takia. Asemasta meinasi tulla liian kallis ja jouduttiinkin miettimään uudelleen koko aseman sisä- ja ulkomittoja ja tiloja.

Mutta nyt asema on käytössä ja olemme todella tyytyväisiä siihen, onhan meillä nyt puhtaat tilat ja käytännöllinen pelastusasema. Ja kyllä, asema on pelastusasema eikä paloasema. Asemalla on saman katon alla myös ensihoito joka toimii siellä 24/7. Hyvin olemme sopineet yhteisiin tiloihin ja sopu sijaa antaa. Vaikka tilat ovat pienehköt joiltain osin niin silti tilat ovat käytännölliset. Asemalla toteutetaan puhdas paloasema konseptia eli tilat on jaettu puhtaisiin ja likaisiin tiloihin.

Asemalle tultaessa hälytyksiltä autot ajetaan pesuhalliin missä pestään ja huolletaan niin autot, kalusto ja miehistön kamppeetkin. Pesuhallin kautta mennään pesutiloihin missä huolletaan loput miehistön kamppeista että puhtaisiin tiloihin ei mennä ollenkaan esim. likaisilla paloasuilla. Näin asema pysyy puhtaana ja mukavana työpaikkana.

Tämän aamun hälytyksen jälkeen oli hienoa todeta miten miehistö on jo sisäistänyt puhdas paloasema periaatteen ja kaikki tapahtui automaattisesti kuin sitä olisi tehty jo pitempäänkin.

Isot kiitokset esitän kunnan suuntaan joka mahdollisti meille kauan odotetun ja kaivatun pelastusaseman!


                                                                    Torni

                                                            Kylmävarasto

                                                        Etupiha ja parkkipaikat
                                                            Hälytysliittymä

Virallisia avajaisia tuskin tulee olemaan koska korona on pilannut kaikki mahdolliset tilaisuudet mutta PÄIVÄ PALOASEMLLA tapahtuma on 27.11 jolloin yritämme pitää avoimet ovet ja paloasemaan tutustumisen kuntalaisille. Toivotaan että korona ei pilaa tätä tapahtumaa kuten viime vuonna kävi.

Mukavaa syksyn jatkoa!Kommentit