Arvostettu ammatti!

Taas on palomiehet päässeet otsikoihin! Tällä kertaa ihan positiivisessa muodossa, nimittäin jälleen kerran on palomies ykkösenä arvostetuimpien ammattien listalla! Hyvä tietää että tätäkin työtä joku arvostaa, vaikka kaikki se työ ei näykkään ulospäin mitä täällä tehdään. Aina ei mennä pillit päällä ja valot vilkkuen pitkin kylän raittia. Kyllä siellä liikutaan ihan muutenkin, esim. valistusmielessä tai sitten ihan vaan muuten jelppaamassa ihmisiä, vähän PR-työtä tekemässä.
Palorintamalla on vilkkaan alkukesän jälkeen taas vähän hiljaisempaa. Eilen sattui tulemaan öljyntorjuntakeikka ja sinnekkin piti meikäläisen lähteä yksin kun ei tullu yhtään kaveria asemalle. Alkutiedot, että veden pinnalla iso öljylautta. Noo, eipä se mitään, hetken auton arpomisen jälkeen että millä lähden, otin miehistöauton ja ÖT-kärryn perään ja eikun menoksi. Onneksi kohteessa paljastui että veden pinnalla on vaan siitepölyä eikä onneksi öljyä, ei tarvinnu liata itteensä. :) Tulipahan harrastettua sitä niin sanottua maakuntamatkailua.
Nyt ovat saaneet energiapuukasatkin olla rauhassa, ilmeisesti niitten sytyttelijä on lomalla tai sitten muuten vaan kyllästynyt siihen hommaan. Hyvä niin meidän kannalta. Kyllähän niitä kasoja vielä tuolla tienvarsissa on mutta vettäkin on satanut niin paljon että ei taida enää kovin helposti syttyä.
Tänään oli Savon Sanomissa kirjoitus heinäkuun sademääristä Suomessa ja yllätys yllätys, Pielavesi oli kaikista sateisin paikka. :) Hyvä että ollaan ykkösiä edes jossakin asiassa!
Kesä on ollut hyvä veneilyn kannalta ja satamassa on käynytkin paljon kaikenlaisia ja kokoisia veneitä. Niitä ollaan pojan kanssa käyty aina ihailemassa. Laitoksen vene siinä seassa koristuksena. On meillä ollu kolme hälytyskeikkaa veneelläkin tänäkesänä, että ei ole ihan joutunut paikallaan olemaan.
Nyt on paloaseman hallin lattiakin saanut uuden pinnoitteen kesän aikana, että passaa siinä talvella pelailla sulkapalloa ja lyödä kuorma-auton rengasta.

Mutta se olis taas perjantai ja aika kattoo että kalusto on kunnossa viikonloppua varten!

Kommentit