Keikkaa pukkaa ja lunta sataa!

No niin, aikaa on taas vierähtänyt kun tänne viimeksi kirjoittelin. Ei ole jaksanut iltamyöhällä enää kirjoitella kun on ollu väsyny työpäivien jälkeen ja illat on menny lasten kanssa kun vaimo on ollut töissä. Mutta nyt taas jaksaa =) Kaikenlaista on maailmalla taas tapahtunu lähiaikoina. Oli meidän kylän tähti, Jylhän linko sitten pressan linnassakin vierailemassa. Oli se mahtava katella kun Ruuskasen Antti asteli ovesta sisään ja kätteli saulia. Hyvä nähdä oman kylän poika tuollaisissa pippaloissa.
Se on tullut talvi nyt tännekkin seutuville. Lunta on tuprutellut jo ihan tarpeeksi, että on saanu kola kyytiä. Tänään viimeksi kun keikalta iltasella tulin niin ei auttanut kuin tarttua kolaan ja työnnellä lumet jorpakkoon. Niin tänään meillä oli sitten päivän aikana neljä hälytystä. Kaksi tuli heti aamusta ja vielä päällekkäin. Toinen oli liikenneonnettomuus, jossa oli auto katollaan ojassa ja toinen oli öljyvainko ABC kylmä asemalla. Noo, Keitele hoiti sen öljyvahingon ja me se liikenneonnettomuus. Kaksi henkilöä oli ollut ulos ajaneessa autossa, mutta onneksi kummallekkaan ei ollut tullut pahempia vammoja. Nyt illan aikana ajettiin sitten parit automaattikeikat, jotka johtui ilmaisimen kosteusongelmasta.
Saas nähdä miten käy meidän ensivastesopimuksen joka piti tulla voimaan vuoden alusta lähtien. Siinä oli laitettu meille lähtöaika, jota meillä ei ole periatteessa tähän saakka ollut. Nyt se oli siihen räntätty ja siitäkös liitto oli ollut mielissään, joutuisi pelastuslaitos vissiin kattomaan varallaolokorvauksia uudelleen jos kyseinen aika tulisi voimaan. Katotaan nyt mitä tuleman pittää.
On meille tullut yksi ilmoitus jäihin uponneesta moottorikelkastakin. Siellä se pötköttää järven pohjassa varmaan tälläkin hetkellä. Jäätä ei ole vielä kovin kummoisesti ja sekin vähä vaihtelee hirveesti eri paikoissa. Että ei kannata lähteä ihan nuin vaan hurmiossa ajelemaan jäälle, suattaapi tulla kylymä kyyti pois.
Mutta eikun hölökyn kölökyn ja Joulun odotusta!

Kommentit