Öljyntorjuntatukikohdan avajaiset!

Tänään oli ÖT-tukikohdan avajaiset kuopion kumpusaaressa. Hienolla paikalla se on ja hyvältä ja toimivalta vaikutti muutenkin. Herroja oli joka lähtöön ja meikä tunsikin olevansa itseään paremmassa seurassa. Mikäpäs sitä herrojen keskellä ollessa, avajaispuheiden jälkeen oli toimintanäytös tukikohdan edustalla kallavedessä. Öljypuomi lautta veti puomia veteen ja pieni moottorivene varmisti puomin ja suoritti ankkurointia. kaiken kruunasi hyvät kakkukahvit, joidenka takia sinne mentiinkin. =) Öljyntorjunta on Pohjois-Savossa hyvällä mallilla, kumpusaaressa ja neulamäen paloasemalla löytyy torjuntakalustoa todella hyvin, sekä myös jokaisella pienellä asemalla on omat ÖT-kärryt, mistä löytyy lisää puomeja ja muita tarvikkeita. Puomit saadaan nopeasti siirrettyä paikasta toiseen missä niitä sitten tarvitaankaan.
Päivystys tässä vaan jatkuu. Aamulla oli eläimenpelastuskeikkakin, mutta olin kerennyt jo lähteä kohti kuopiota keiteleen mestarin kanssa, joten en ollut sillä keikalla mukana. Iso 500 kiloinen lehmä oli pudonnut pihattonavetassa lietekuiluun, jossa oli vaellellut kuilua pitkin navetan alle. Siinä oli sitten kahdeksan palomiestä ja talonväki ihmetelly asiaa ja olivat saaneet viimein elukan ylös. Siitä voisi jo sanoa että paska keikka mutta tulipahan tehtyä. Mutta näitä sattuu aina välillä.
Vielä pari päivää pitäis jaksaa töissä, sitten koittaisi kahden viikon loma, kauan odotettu loma.
Sen jälkeen sitten jaksaa taas loppu vuoden tehdä töitä ja miettiä kaikkia tulevia asioita, joita on syksyn mittaan tulossa. Mutta eipä tässä, sauna lämpiää ja sinne kömmin kohta lämmittelemään, kun ulkona kerran loppui nuo lämpimät ilmat.

Kommentit