Lentävät paperilyhdyt!

Niin se vaan kesä etenee ja syksy lähestyy! Koulutkin alkavat jo ensiviikolla ja koulukkailla alkaa pitkä aherrus. Olympialaisetkin menee kovaa vauhtia eteenpäin, ja kohta alkavat ne oikeasti katsottavat lajit, nimittäin yleisurheilu osuus. Ensiviikolla testataan sitten Suomalaiset keihäsmiehetkin, onko niistä mihinkään ja lentääkö se keppi ollenkaan. Noo, ainahan saa toivoa. Purjehduksessa on mitalisija vielä toiveissa, mutta ihmeitä pitää tapahtua että niin käy.
Taisin tänään pilata jonkun pariskunnan hääpäivän! Tuli puhelu että saako hääpaikalla lähettää ilmaan lentäviä paperilyhtyjä. No minä poika sanoin että ei saa, niinkuin ei saakkaan, ne ovat kiellettyjä. Niitä ei saa edes myydä suomessa. Varmistin asian myös TUKES:n kautta, joka on ottanut kantaa niihin aiemminkin. Pelastuslaitoksen kanta on että niitä ei saa käyttää. Satuin kyllä nettiä selatessa törmäämään nettikauppaan joka niitä kaupittelee, mutta katotaan kaupitteleeko kuinka kauan, kun se tuli myös TUKES:n tietoon.
Eipä auta hääparin muuta kuin kehitellä jotain muuta vastaavaa temppua, jolla viihdyttää juhlayleisöä. Toivottavasti ei jäänyt mitään hampaankoloon pelastuslaitosta vastaan.
Olihan meillä tänään myös ampiaisten torjuntatehtävä. Tai ei me tehty mitään muuta, kuin katottiin että niin näkyy olevan iso kasa ampiaisia puun oksalla pörräämässä. Tehtiin ilmoitus mehiläistarhaajalle, joka tuli sitten pudottamaan pesän pahvilaatikkoon ja vei sen sitten pois. Niin helppoa se on.......kun sen osaa =). Eipä kyllä tehnyt mieli olla kovin lähellä kun pesä pudotettiin, kyllä niitä ampiaisia sen verran paljon siinä puussa oli. Onneksi sen alan ammattilaiset hoiti sen keikan, niin ei meidän tarvinnut alkaa tuhraamaan niitten kanssa,  olis saatu varmaan vasaralla takoa kaikki ne pistojen jäljiltä olevat patit takaisin ihon sisään mitä siitäkin hyvästä oltaisiin saatu.
Olipa muuten ilo huomata eilen, että paloasemalla ei toimi lankapuhelin! Tai mulle soitettiin kunnasta, kun ei meitä saa kiinni enää sillä, että mikähän mättää. Noo, sähköposti itse Pelastusjohtajalle toi selvyyden siihenkin asiaan. Aavistus siitä mistä se johtuu, osoittautui oikeaksi! Puhelinnumero oli poistettu käytöstä! Hetken olin jo pelko per.....ä, että onko meidä asema lakkautettu, eikä meille ollut kukaan muistanut kertoa sitä, mutta onneksi se olikin sitä että se liittymä oli vahingossa irtisanottu, kun turhia lankapuhelimia on karsittu pois kustannus syistä. Eli ihan inhimillisestä erehdyksestä oli siis kyse, ja mulla on edelleen työpaikka tallella =).
Huomenna sen sitten viimein pitäisi rytistä, ukkosen meinaan! Aloin jo epäillä että kun tänne ei osaa oikein kukaan, ettei se osaa ukonenkaan, mutta taitaa se ennustusten mukaan huomenna osua. Tai sitten ei, huomenna ollaan paljon viisaampia. Hulluhan sitä varmaan on kun ukkosta odottelee, mutta kuka täysjärkinen tässä ammatissa olisikaan.
Mutta niitä ukkosia odotellessa ja Olympialaisia katellessa!

Kommentit