ERHEelliset hälytykset!

Sataa sataa ropisee jne..... Kovin tuo herkesi keli sateiseksi viime päivien aikana. Vettä kyllä tarvitaan, mutta rajansa kaikella. Nyt on taas keikkamääräkin lisääntynyt viimeisen viikon aikana, ollaan ajettu melkein joka päivä joku hälytys. Niin vaan niillä kuuluisilla tilastoilla on tapana täyttyä. Käytiin tuossa eilissä päivänä vahingontorjuntatehtävällä, kun vesi uhkasi nousta kerrostalon ensimmäisen kerroksen parvekkeelle. No eipä siinä muuta ollut tehtävissä kuin kaivella vähän ojaa syvemmäksi, että vesi pääsi virtaamaan paremmin viemäriin. Muuten ei ollut keikkoja veden takia.
Automaattikeikat sitten ottivat taasen ja rupesivat työllistämään meitä, nyt on tullu niitä muutama ja joutuu taas täytättämään niitä ERHE-lomakkeita, jonka joutuu täyttämään ja jättämään paloilmoittimen haltijalle joka keikan jälkeen. Kolmannesta erheellisestä hälytyksestä lähtee lasku, joka on suuruudeltaan 780€ Pohjois-Savossa. Tietysti kaikki keikat katsotaan, että täyttääkö ne laskutuskriteerit ennenkuin lasku lähtee. Tällä ERHE-systeemillä saadaan kuitenkin "välinpitämättömät" laitteistojen haltijat tekemään asialle jotakin väärien hälytysten välttämiseksi, kyllä se isollakin yrityksellä rupeaa kukkaronpäälle käymään jos ei viitsi laittaa asioita kuntoon.
Tänään viimeksi käytiin automaattikeikalla, ja huoltomiehen huolimattomuudesta sekin häly johtui.
Ukkonenkin vaikuttaa toki niihin, saattaa tulla monta hälytystä kun ukkonen oikein mätkii jytistä ja salamoida. Tänään viimeksi ukosti illansuussa, mutta meni ohi ettei noussut kylän päälle. Ei täällä ole vielä kunnon ukonilmaa ollu. Taitaa tämä paikkakunta olla niin syrjässä, ettei tänne edes ukkonen osaa...=)
Jospa ne helteetkin sieltä vielä ilmestyisivät jossakin vaiheessa, kyllä tuo vesimäärä jo vähäksi aikaa riittäisi.

Kommentit