Ekstremismi!

Do dii, lomat on ohi, juhannus on ohi ja Muikkarit on ohi, ja kaikista selvittiin ehjin nahoin! Muikkareilla oli paljon väkeä liikkeellä, ei ole varmaan ihan viimeaikoina nähty Pielaveden torilla niin paljon porukkaa kun viime lauantaina oli. No osa syy oli varmaan, illan tähtiesiintyjä DINGO! Enpä olisi ihan heti uskonut että näkisin Pielaveden torilla Dingon soittelevan, mutta nähty on nyt sekin ihme. Soittaapa siinä kyllä bassoa Pielavedeltä lähtöisin oleva kaveri, että olisiko silläkin ollut osuutta asiaan. Olipa siellä hienoja vanhoja autojakin näytillä, ihan oli laidasta laitaan kaiken näköisiä ja merkkisiä. Olipa siellä myös UKK-lanssikin muiden hienojen autojen seassa =)
Tänään tuli taas uusi sana eteen töissä kun lueskelin sähköpostia, joka oli tullut sisäasiainministeriöstä.
Valtioneuvosto on tehnyt omia ohjelmiaan sisäisestä turvallisuudesta, jossa yhteydessä tuli eteen sana EKSTREMISMI!? Mikähän sanahirviö tuokin on ja mitä se yleensä tarkoittaa? Ei tuolle löytynyt oikein kunnon vastinetta suomenkielestä. Jotakin äärimmäistä se tarkoittaa, mutta taas mennään siihen, että miksi mitään ei voida nykyään kirjoittaa puhtaasti suomenkielellä, niin että maallikkokin sen ymmärtää. Viljellään hienoja sanoja, että menee herratkin joskus sekaisin niitten kanssa. Kai se on hienoa ja urbaania kielenkäyttöä ja ajatellaan ettei näytetä niin junttilalta kun kirjoitellaan hienosti. Voinpa veikata että jos mennään kysymään missä päin tahansa Suomea, että mitä se sana tarkoittaa, niin eipä kovin moni sitä tiedä.
Mutta onneksi en joudu minäkään työssäni sitä sanaa käyttämään, että ei tuo paljoa purista persauksista.
Jos nyt joskus joutuu käyttämään hienoja sanoja tai ettimään niitä, niin onneksi on keksitty tuo hienon hieno Wikipedia! Sitä kuulemma käyttää Amerikan (vale)lääkäritkin työssään, että se siitä ammattitaidosta.
Mutta nyt tää olis Ekstremistisen väsynyt ja lähtee kohti makuualkovia (hieno sana tuokin) ja vetää peiton korville.

Varokee lauantai illasta eteenpäin ukkosmyrskyjä mitä se on luvannut!

Kommentit