Rompepäivät!

Tuli käytyä tänään rompepäivillä paikallisella liikuntahallilla. Siellä oli myynnissä rompetta jos jonkin näköistä. Myyjiä oli ulkona ja hallissa sisällä. Kansaakin oli kerääntynyt katselemaan ja ihastelemaan vanhoja tavaroita menneiltä ajoilta ja uuttakin seasta toki löytyi. Tarttui sieltä matkaan muksuille vaatetta ja pojalle piti ostaa sellainen remonttireiskan pöytä missä voi rakennella kaikenlaista, työkalujakin tuli mukaan jonkun verran. Hieno juttu että joku kehtaa sellaistakin järjestää, näin saadaan vanha tavarakin taas uusio käyttöön....=)
Keli oli ja on edelleen mahtava tuolla ulkona, tuli siellä oltua useaan otteeseen. Piti avitella vähän tuota lumen sulamista, kun oli jostain kumman syystä kertyny isoihin kasoihin talven mittaan. Hajottelin kasoja pitkin päivää ympäri pihaa ja ne suli ihan hetkessä pois. Eli kyllä se aurinko lämmittää jo kunnolla.
Päivystystä taas piisaa ja koko vappu siinä menee. Toivotaan että menee vappuhulinat rauhallisesti, ettei tule kellekkään krapulaa pahempaa. Maastopaloja rupeaa olemaan jo pitkin Etelä-Suomea ja on niitä ollut jokunen täälläkin päin jo. Että siitä se taitaa taas alkaa se savujen perässä juokseminen. On se vaan kumma kun ihmisten pitää poltella kuloheinää YKSIN ja tuulisella säällä, eikä aina tietoakaan alkusammutusvälineistä. "Minä tuosta ihan vähän vaan....." ajattelutapa kostautuu yleensä ja saattaa käydä kukkaron päälle. Ja pahimmassa tapauksessa mitä ajattelee naapuri, kun sen torppa on palanut maan tasalle naapurin "pikkuisesta" kulotuksesta! Noo, ei ne ihmiset opi milloinkaan, hyvä esimerkki on talvirenkaiden vaihto, se kuuluista talvi kun yllättää aina.
Huomenna pitäis mennä käymään työrintamalla ja sitten sais pitää taas päivän väliä. Huomenna pitää perehdyttää kesämies töihin, että pääsee sitten ite viettämään niitä pitämättömiä lomapäiviä. =)
Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille, viihtykää ulkona!

Kommentit