Koulutusta ja muuta opeteltavaa.

Tämä palomiehen homma on nykyään yhtä koulutusta koulutuksen perään! kaksi viikkoa on saanut juosta koulutuksesta toiseen, milloin minkäkin asian takia. Viime viikolla käytiin läpi uutta valvontasuunnitelmaa ja kaikkea siihen liittyvää. Tällä viikolla on vuorossa ollut uusi palotarkastusohjelma, jota pitäisi alkaa käyttää heti kun sen on saanut iskostettua selkäytimeen. Koko ajan tolkutetaan että vanhasta pitää oppia pois ja uutta ladata tilalle, helpommin sanottu kuin tehty. Sen haluan nähdä meneekö opit perille, vai tarviiko mennä uudestaan "tukiopetukseen". Tänään oli pitkä päivä istua luokassa, nenä kiinni tietokoneen ruudussa. Aamulla tuli herättyä jo puoli kuusi, kun poika herätti. Havahduin siihen kun poika hipsi makuuhuoneen ohi olohuoneeseen siihen aikaan. Nousin ylös kattomaan ja siellähän se poju leikki sohvalla ja omassa huoneessa oli täysi valaistus päällä, monenko aikaan lie noussut leikkimään. =) Onneksi nukahti uudestaan kun vein takas nukkumaan. Eipä siinä enää itellekkään uni tullut ja eipä muuta kuin nokka kohti paloasemaa aamukahveen keittoon ja lehden lukuun ennen Kuopioon lähtöä. Viiden aikaan illalla tulin vasta pois reissusta, että vähän tuo meinaa nytten väsyttää.
Täällä meillä Savon mualla piti mennä palotarkastuksissa siihen, että omakotitalot ja kesämökit kuuluvat omavalvonta tarkastuksen piiriin, eli niille lähetetään kirjeet, joissa on lomakkeet ja ohjeet omatoimiseen palotarkastukseen ja jonka sitten lähettävät takaisin paloasemalle ja erityiskohteisiin sitten panostetaan käymällä niissä paikan päällä. No nyt on soudettu ja huovattu näillä asioilla ja tultu viimein siihen tulokseen, että erityiskohteet pysyvät suunnitellulla tasolla, mutta 10- vuotis kohteissa eli omakotitaloissa ja kesämökeissä palataan askel taaksepäin, joka tarkoittaa sitä että niitä tehdään entiseen malliin kiertämällä ovelta ovelle. Sen voi arvata että siinä on niin palomiehillä kuin muillakin tarkastajilla pinna kireällä tässä asiassa. Mutta saadaanhan tänne kohta uusi riskienhallintapäällikkö, että jospa se toisi vähän uusia tuulia tähän taloon.

Kohta sitä pitäis rueta miettimään kesäkiekkojen vaihtoa autoihin. Vaikka eipä tuolla asialla kovin kiire ole, kun ei tuo taida kevät tullakkaan. Yöpakkasia on kuitenkin vielä ja räntää ja luntakin taitaa vielä luvassa jossain päin olla. Hyvä puoli on se, ettei työkaluihin eli paloautoihin ole mikään kiire vaihtaa renkaita, kun niillä saa ajella nastoilla vaikka ympäri vuoden. Tuli hommattua Rellukkaan uudet kesäkiekot ja suunnittelin niiden vaihtoa nyt viikonloppuna. Ja vaihdankin, ellei lunta tule puolta metriä enempää.

JA SITTÄ VAROTUKSEN SANA!
Elekee hyvät immeiset mänkö ennee jiälle, ne ei kestä, ja toesekseen aatelkee meitä palomiesparkoja,  ettei meijän tarviis lähtee sinne tarpomaan siinä kuumassa ja epämukavassa pintapelastuspuvussa kettään onkimaan ylös!

Kommentit