Arkista aherrusta!

No niin, pääsiäisen pyhät ovat olleet ja menneet! Arkinen aherrus on taas alkanut ja sen kyllä huomaa. Kuopiossa juokseminen alkoi ensin asemavastaavien palaverillä tänään ja huomenna sitten Nou Hätäilemään Pielaveden joukkueen kanssa Kuopion paloasemalle. Siellä se koko päivä taas meneekin. Saas nähdä miten "oma" joukkue pärjää! Pidin joukkueelle pienen briiffauksen tuossa viime viikolla ja kyllä ne näkyi jotakin tietävän ja oppivankin. Näkkeepi sitten joutuuko itte taas rastivalvojaksi, niinkuin on joutunut melkein joka vuosi. Eipä siinä mitään jos joutuu, meneepähän aika nopeammin siellä. Oli siellä asemavastaavien palaverissa taas paljon asiaa mutta ei kuitenkaan oikein mitään uutta. Erheelliset palohälytykset ovat se kuumin aihe tällä hetkellä, mikä aiheuttaa eniten keskusteluja. Lähinnä kysymys on siitä kuinka toimitaan jos/ kun niitä tulee ja mitä kaikkia lappusia joutuu täyttämään ja lähettelemään. Onhan se aika työläs keikka hoitaa, noin niinkuin paperisodan kannalta. Mutta taitaa olla jo nyt nekin keikat vähentyneet jonkin verran. Ilmeisesti viesti on mennyt perille laitteiston omistajille ja hoitajille ja ovat alkaneet tehdä toimenpiteitä ettei niitä enää tulisi. On se raha vaan kumma väline millä saa paljon aikaan. Tänä päivänä kun kaikki on kiinni rahasta, ikävä kyllä. Kukaan ei persettään lotkauta nykyään jos siitä ei makseta ja joka asia täytyy taksoittaa ja hinnoitella.  Mutta mitäpä siitä, tulipahan käytyä isolla kirkolla ja ei sieltäkään ihan tyhjin taskuin tarvinnut takaisin tulla, sain kaksi kynää pelastuslaitoksen nimellä varustettuna. Kannatti siis käydä! =)
Nyt taitaa tuokin keli parantua tästä eteenpäin ja kohta alkaa se kesärengas revohka. Yöpakkaset taitaa olla pikkuhiljaa menneen talven unia.
Tiistaina pidettiin harjoituksissa mönkijäharjoitus ja testattiin maasto-olosuhteissa mönkijän kärryä ja ahkiota. Molemmat osoittautuivat hyviksi vähän kelistä ja maasto-oloista riippuen. Potilas tuli hyvin metsästä pois molempien kyydissä. Sekin on sellainen homma, ettei sitä harjoittele koskaan liikaa, niinkuin ei mitään muutakaan tietysti mikä tähän alaan liittyy.
Tässä jokunen kuva ja videonpätkä meitin seikkailuista!

                                          Hyvin se Polaris vetää....!

                                          Kuskit vaihtui välillä!

                                          Vauhtia piisaa...!

Kommentit