Kouluttautumassa!

Tänään tuli taas imaistua itseensä sähköä Fingridin opeilla. Palopäällystöliitto ja Fingrid olivat järjestäneet koulutuksen Suonenjoen paloasemalle täksi päiväksi. Koulutuksessa käytiin läpi sähköverkot, minkälaista sähköä missäkin tolpassa liikkuu ja mistä ne tunnistaa. Sitten opittiin oikeanlainen sammuttaminen ja liikkuminen sähköjohtojen alla ja välittömässä läheisyydessä. Osa oli tuttua, mutta aina sitä oppii jotakin uutta. kyllä sähkön kanssa saa olla varovainen, oli se sitten voimakkuudeltaan minkälaista tahansa. Mutta hyvä päivä kaikkinensa, unohtamatta hyvää ruokaa paikallisessa ravintolassa. Tulevaisuudessa tulee olemaan haasteita hybridiautojen kanssa, koska ne on ihan uutta pelastustoimen kannalta katsottuna. Toyota Priuksen nyt ehkä saattaa tunnistaa kun vastaan tulee, mutta muiden kanssa on sitten niin ja näin. Niissä kun kuitenkin on 300- 600V sähkölaitteet, niin ei viittis ihan joka kohtaan näppejään työntää. Käsissä pitäis olla 1000V kestävät suojakäsineet. Noo, siihen asti menee suht hyvin kun ei koske oransseihin johtoihin. Oma haasteensa on vielä ne älyavaimet jotka niissä on, ei riitä että ne ottaa pois virtalukosta, vaan ne täytyis toimittaa 5-10m päähän autosta ettei vaan tapahdu mitään odottamatonta. Mutta toivotaan ettei niihin törmätä kolaritilanteissa.
Mutta eipä mitään, oli ihan mukavaa käydä siellä suunnalla. Tuli ajettua Keiteleen kautta kun otin sieltä kaverin kyytiin ja ajeltiin sieltä Vesannon kautta Suonenjoelle. Tulomatkalla ajettiin yhtä "oikotietä" takas, ja kyllähän se oikaisi, mutta kun oli pikkutie niin oli myös todella huonossa kunnossa kelirikon takia. Että saa jo nyt olla varuillaan pikkuteillä, jos niille tarvii lähteä.
Ensikuun alusta meikä jää sitten yksin töihin, kun meidän mestari lähti Suonenjoelle tuuraamaan syyskuuhun asti.  Syssyllä sitten näkee, mikä on tilanne sitten. Ensikuun alusta myös aloittaa RPS P 34 toimintansa, eli entinen Sisä-Savo P3. Se oli poissa käytöstä muutaman kuukauden ja nyt saa totutella siihen uudestaan. Tällä välin isompia tilanteita on johtanut Kuopio P3, eli nykyään RPS P 31.
Mutta näillä mennään ja katotaan mitä huominen tuo tullessaan.

Kommentit