Asiaa!

No niin, lauantai ehtoota tässä vietetään ja kohtahan tuo on taas nukkumaan meno aika. Päivystys olis taas menossa ja viikko pitäis sitä tehdä. Hiljaista on taas ollut, että saa nähdä mitä se sitten tuo tullessaan kun hiljaiselo loppuu. Kaikkea kivaa uudistusta on ollut ja vielä niitä näkyy tulevan. Tässä talossa (pelastuslaitoksessa) näkyy nuo asiat olevan aina levällään, teki niin tai näin. Mutta niistä muutoksista myöhemmin kun ne ovat ajankohtaisia. Paloasema rupeaa olemaan nyt siisti ja käytännöllinen hallin siivouksen ja järjestyksen muuttelujen takia. Nyt siellä sopii tekemään testejä kunnolla ja pitämään harjoituksiakin sisätiloissa tarvittaessa. Ouluntestaukset ovat parasta aikaa menossa ja tämän kuun loppuun se pitäisi olla tehtynä kaikilla savusukeltajilla ja mielellään vielä hyväksytysti. FireFit ohjelma tuli nyt uutena meille tänä vuonna  ja sitäkin pitäisi opetella vielä käyttämään. Palotarkastuksissa mentiin sitten oikeaan suuntaan omakotitalojen ja kesämökkien suhteen. Kunta on jaettu alueisiin ja alueille merkitty vuosiluku jolloin sillä alueella tarkastuksia tehdään. Kyseiselle alueelle siis lähetetään joka osoitteeseen oma-aloitteinen palotarkastuslomake, johon asukas merkkaa onko asiat kunnossa vai onko puutteita/ korjattavaa. Jos puutteita on paljon tai on kyse jostain  isommasta korjattavasta, niin silloin tehdään tarkastus kyseiseen paikkaan jos se katsotaan tarpeelliseksi tai sitten otetaan satunnaisesti muuten joku osoite ja tehdään tarkastus sinne. Mutta jokaisen mökin ja torpan tarkastuksesta ollaan luovuttu. Luotetaan siihen että asukas suht luotettavasti täyttää lomakkeen, koska itselleen tekee hallaa jos merkkaa että kaikki on kunnossa  ja sitten sattuukin jotakin. Mutta notta niin tai näin, sanomista tulee suunnasta jos toisesta kyseisestä asiasta.
Kevät keikkuen tulevi, ainakin mitä kelit ovat tänäänkin olleet. Ulkona on ollut mukava olla kun aurinko paistaa lämpimästi ja keli on plussan puolella. Tuuli vähän haittasi mutta ei paljoa. Tuli eilen pudoteltua lunta katolta lumitapiolla. On se ihan hyvä värkki, kun harjoittelee vähän aikaa ja tottuu siihen. Käsiin se ottaa kyllä, ei kärsinyt paljon käsivarsia koukkuun laittaa kun lopetti, heti rupesi suonta vetämään. Noo ei siinä vielä kaikki työ ollu, lumi oli saatu vasta katolta alas ja siellä odotti iso röykkiö etupihalla autotallin ja pihakäytävän edessä. No appiukkoa lainatakseni piti keitellä välillä kupit elikkäs kahvit ja homma jatkui sen jälkeen. Eipä siinä muuta kuntoilua perjantai-iltana tarvinnutkaan. Nyt on NouHätäilytkin pidetty ja kun saan pisteet laskettua, niin selviää joukkue kuka lähtee edustamaan pielavettä kuopion aluekilpailuun. Taisi olla aika tasaväkisiä joukkueita ainakin näin ensituntumalta. Pitää vielä petrata voittajajoukkuetta lisää, että pärjäisi jotenkin kuopiossa.
Mutta taitaa tuo kello olla palomiehen pahin vihollinen niin töissä kuin muutenkin, nytkin se jo näyttää nukkumaanmeno aikaa, että ei kai tässä muutakaan voi.
Mutta valoa kohti, sieltä se kevät ja kesä tulee pikkuhiljaa.

Kommentit