Päivystystä jälleen!

Josko sitä taas kirjoittelis tännekkin välillä! Tämä on nyt kolmas viikonloppu peräkkäin kun joudun päivystyshommiin. Piti olla vapaa viikonloppu, mutta kävi päivystäjät vähiin niin oli pakko itse rueta taas vahtaamaan puhelimia. Tämä aamu alkoikin mukavasti, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Oli mukavaa istuskella ulkona ja katella pojan touhuja pihalla. Kunnes se kuuluisa rimppa keskeytti senkin hetken ja olihan siitä tuolista irtauduttava ja syöksyttävä kattomaan mihin sitä oikein lähdetään. No joo, viestissä luki että Rakennuspalo keskisuuri, navetan vintillä palaa!! Hienoa, eikun asemalle pillit ulvoen ja siellä kun selvisi että meidän vahvuus oli yhteensä neljä miestä.... Silloin täytyi todeta kuin siinä ärrän mainoksessa että SILLÄLAILLA! (Huom. sama äänenpaino) No eipä siinä mitään naapurista oli tulossa apua, mutta matkalla paljastui että siellä oli saman verran miehiä, noo eikun hälyyttämään seuraavaa naapurikuntaa ja se jäi epäselväksi montako sieltä olisi ollut tulossa. Matkalla pyörittelin mielessäni kauhuskenaariota miten se koko navetta palaa kokonaan kun oli tieto että on 30 lehmän navetta. Onneksi elukat olivat ulkona ja kohteessa paljastui että palo oli saatu sammumaan omistajan toimesta, saatoin vetää syvään henkeä ja hengähtää helpotuksesta. Irtorehuvaraston katossa oleva hehkulamppu oli sulattanut muovikuvun joka oli tippunut kuivan rehun ja pölyn päälle kytemään. Onneksi näin tällä kertaa, ja omistajan ripeyden ansiosta siellä lypsetään edelleen lehmiä.
Keikan jälkeen kotio grillaamaan ja kattomaan kuinka ukkonen nousee päälle ja jytistää kunnolla vähän aikaa. Nyt on taas mukavan raitis ja aurinkoinen ilta, että mikäpäs tässä on päivystellessä.
Uusi pelastuslaki on tullut voimaan tämän kuun alusta, että tutustukaapa siihen hyvät ihmiset ennenkuin teette tulia minnekkään ulos, sillä siihen on tullut lisää rajoitteita ja kieltoja.
Hyvät kesän jatkot!

Kommentit