Lunta lunta ja lunta.........

Sitähän se on ollu tämä talvi, yhtä lumentuloa. Kävin äsken rautakaupassa kyselemässä lumentyöntimiä niin eipä ollu enää yhtään, kaik ol männä. Taaskin tuolta taivaalta tuota valkoista ainetta satelee ihan kunnolla, tietää taas illalla töiden jälkeen lumitöitä. Noo, eipä tarvii muuta liikuntaa harrastaa vähään aikaan kun lumia työntelee, että onhan siitä jotakin hyötyäkin. Keli on kyllä tienpäällä nyt huono, on uria ja liukasta ja aurausvallia jne. että kannattaa varautua siihen ja ottaa aikaa autoiluun ja ajella kelin eikä rajoitusten mukaan. Vesipula vaan jatkuu, sitä saa ajella joka viikko muutaman kuorman. Toivottavasti helpottaa ensikuun puolella jos näitä suvikelejä pitelis enemmän. Ihminen kun on riippuvainen vedestä ja tietysti myös elukatkin, sitten sen vasta huomaa ja tajuaa kunnolla kun se loppuu. Ainut huono puoli siinä veden ajossa on sivutiet, niitä kun ei ole aurattu tai on yritetty jotenkin rämpiä jonkun lingon tai lanan voimalla, siinä sitten ajelet kieli keskellä suuta ja auto keskellä tietä että pysyisi jotenkin aurausviittojen välissä, sikäli mikäli niitäkään on....
Meidän säiliöauto kun on aivan onneton menopeli näillä keleillä, telit takana eikä telinnostinta, mikä helpottaisi jonkin verran etenemistä. No ei meillä ole niitä ketjujakaan että ei sen puoleen, ajellaan vaan isoja aurattuja teitä...:-)
Sitten ulkoa sisätiloihin. Täällä toimistossa ainakin tarkenee hyvin pakkasilla, joskus liiankin hyvin. Jostain se lämmin ilma tänne kertyy pattereiden lisäksi, olisko lämmönjakohuoneella osuutta asiaan kun on suoraan alapuolella. Kohta tulee ainakin puolivakinaisille lämpimät oltavat kun pitäisi taas alkaa pitämään Ouluntestiä, siinä se hiki virtaa suurimmalla osalla, on sitten niitäkin joille se ei oikein tunnu missään. Pitäis tämänkuun loppuun tehdä että saa päälliköt tyytyväisiksi.
Tulipa tätä kirjoitellessa taas kyselyä vedestä että kuivuus vaan laajenee.
Mutta pittää lähtee välillä tuonne hallin puolelle kahtelemmaan.
Ajakee immeisiks ja olokee varovaisia!

Kommentit