Kevät keikkuen tuleepi.....

Aurinko paistaa ja linnut laulaa......jne. kuten laulussakin sanotaan mutta työpäivät sitä vaan olla möllöttää meikäläinen sisätiloissa. Mestari kun jäi pitkälle lomalle niin kenellekkäs muulle ne hommat siirtyy kuin meikäläiselle, ei siinä vielä mitään mutta kun ne on suurimmaksi osaksi paperihommia että auringonpaistetta saa ihailla työhuoneen ikkunasta. Kylllähän sekin piristää vähän kun ulkona on nätti keli mutta olis siellä kiva olla itekkin jotakin touhuamassa. Onneksi töiden jälkeen on jo valoisaa jonkun aikaa että voi silloin olla vielä pihalla jos jaksaa ja pääsee. Nyt olis kyllä hyvä keli repästä kelkka tulille ja lähteä ajelemaan kelkkareittejä tutustumismielessä, kun ei ole tullu niitä vielä paljoa kierrettyä.
Kelit senkun paranee mutta vesi vähenee. Rupeaa ihmisillä kaivoista vesi olemaan lopussa mikä taas tietää meille lisätöitä, no ajetaan minkä pystytään kun ei voi valmiutta hirveästi riskeerata. Osa hakee paloasemalta vettä omiin astioihin, kuka pienempiin ja kuka isompiin. Yleisin millä haetaan on 1m3 muovisäiliö, se kulkee kivasti peräkärryssä tai pakettiauton sisällä. On sitä varauduttu siihen että kun mennään vielä reilu kuukausi eteenpäin niin silloin on pahin vesipula, silloin on kaivot tyhjillään kuivemmilla alueilla. Mutta onhan paloasemalla vettä mistä hakea..:-)
NouHätä kampanjakin alkoi taasen ja kävin viime perjantaina yläasteella pitämässä tunteja siitä. Kasiluokille pidin ja kaikki kuunteli ihan innoissaan ja korvat höröllä niin kuin kasiluokat yleensä. Mutta jos totta puhutaan, niin suurin osa varmaan ajatteli että lopettais jo nuo löpinät niin pääsis kotio.....
Ensikuussa sitten on koulun sisäinen kilpailu ja ratkeaa joukkue joka pääsee kuopioon aluekilpailuun edustamaan omaa kouluaan. Pitää alkaa miettimään kilpailurasteja ja paikkoja koululla sitä varten.
Mutta kai sitä pitäis taas jatkaa työntekoa kun kahvitkin on juotu jo, että eikun kevään odotusta.

Kommentit