Nottinghamin (Suomen) seriffi!

Kerran muinoin eleli iloinen joukko Sherwoodin metsissä, laulellen, naureskellen ja lystiä pitäen. Johtajanaan heillä oli legendaarinen Robin Hood, joka joukkoineen ryösteli rikkailta rahaa ja mammonaa ja jakoi ne edelleen köyhälle kansalle joka eli köyhissä oloissa, nälissään ja huonoissa olosuhteissa.

Tänä päivänä täällä Suomessa elelee edelleen iloisten veikkojen joukko ( liekö jälkeläisiä ) joka asustelee Arkadianmäellä ja laulellen ja naureskellen ryöstelee köyhiltä rahat ja mammonat ja jakelee niitä rikkaille! Johtajanaan heillä on Juha ( Nottinghamin seriffi ) Sipilä, ei vielä niin legendaarinen mutta ehkä jonkun vuoden päästä. Mitään uutta ei ole tapahtunut tässä ajanjaksossa, vain se Robin Hood puuttuu. Sama rötöstely jatkuu.

Hyvähän se on nykypäivän iloisten veikkojen rokottaa vähempiosaisia kun itse ovat miljonäärejä tai ainakin rikkaita verrattuna tavan talliaisiin. Köyhiltä on hyvä viedä, minkäpä ne sille mahtaa kun miehet mustissaan niin päättävät. Ennen puhuttiin sikariportaasta, ehkä vieläkin mutta kyllä se nyt on muuttunut sikailijaportaaksi. Häikäilemättömästi käydään kiinni eläkeläisten, opiskelijoiden ja perheiden kimppuun.

 Ota tai jätä periaate on ilmeisesti tullut jäädäkseen Suomeenkin. Voitaneen puhua jossain muodossa jopa kiristämisestä, tällä viittaan yhteiskuntasopimukseen! Tämän päivän trendi tuntuu olevan että vedetään hatusta päätöksiä ja kaiken maailman pykäliä sen enempää niiden seuraamuksia ajatellen eikä varsinkaan oteta selvää onko niitä edes mahdollista tehdä niinkuin on ajateltu. Suomessa kun sattuu olemaan perustuslaki ja muitakin lakeja ja sopimuksia, jotka sitovat meitä kaikkia ja niihin kajoaminen ei onnistu tuosta vain.

Eipä tässä auta kuin hammasta purren mennä eteenpäin ja kiroilla mennessään. Edesmennyt isäni sanoi aikoinaan että tämän maan kansalaiset ovat hiljaisia purnaajia niinkuin ovatkin, mutta auta armias kun sen kansan veri kiehahtaa ja nousevat parrikaadeille, siitä on leikki kaukana! Tällä menolla se leikki ei ole kovin kaukana!

Pelastustoimessakin pitää säästää koko ajan, jopa harjanvarsista, siihenkin on lääke olemassa! Laitetaan pelastustoimi valtiolle ja vähennetään pelastuslaitokset viiteen, kuten hätäkeskuksetkin niin johan säästöjä tulee. Toimintavalmiusajathan ovat vain määreitä paperilla, niitä voi aina muutella (kts. ylempää aihetta pykälistä.) Ja mitäs pienistä kunnista ja syrjäkylistä, ainahan ne ovat omillaan toimeen tulleet!


Sitä kesää edelleen odotellessa!

Kommentit

Unknown sanoi…

Niin ne Hyvät historian jutut kääntyy päälaelleen ja alkaa roolit unohtua elämässä.
Ei hallitus muista miten se Robin teki. Sipilä muisteli ,jotain se vei, mutta keltä tai miltä. Soini sano kyllä Jysky tietää, ei ainakaan heiltä, kuhan suuret yritykset saa apua, mutta ei pienet. Nekin tekee uusia työpaikkoja. Ja Stubb tuumaa, no mutta pojat, älkääs nyt' raha meni, ainakin opiskelijoilta, eläkeläisiltä, sairailta, työttömiltä, vähävaraisilta suomen alueella sekä kehitysapu. Kyllä me pärjätään, kun halutaan. Niin teen, vaikka hammasta purren ja hiljaa täällä susirajalla.
Toivotaan että tämä "Robin Hood" toimii suomen pelastajana, hänen kolmen muskettisoturinsa kanssa.