Huh hellettä!

Nyt sitä on saanut kärvistellä helteen kourissa ihan tosissaan! Olipa sisällä tai ulkona niin aina on yhtä kuuma. Ainut hyvä paikka missä on hyvä olla tällä helteellä on kaupan kylmäosasto, siellä viihtyy hyvin ja tuleepa kerrankin tarkasteltua makkaroiden, lihojen yms. tuoteluetteloa tarkempaan kuin ennen. Mikäs kiire sieltä on ulos helteeseen.
Tarkenee myöskin täällä työpaikan toimistossa! Toimisto on toisessa kerroksessa ja lämpötila +30 oli sitten ikkunat auki tai ei ja ilmastointi päällä. Tämmöisissä olosuhteissa pitäisi sitten tehdä vielä töitäkin, no ainahan sitä on jotakin muutakin tekemistä kuin ainaisia paperihommia. Jostain viilennysvempaimesta on turha edes haaveilla. Paras viilennyskeino on mennä kylmään suihkuun jäätelön kanssa, saa viilennystä sekä ulkoisesti että sisäisesti.
No mutta en valita vaikka kyrsiihän se! Sen kerran kun tässä maassa on kunnon helteet niin antaa olla vaan. Taitaa ehkä jo nyt joutaa se lumikola pois nurkkapielestä varaston uumeniin. :)

Metsääkin on taasen palanut vähän siellä sun täällä ja keli eikun kuivenee koko ajan. Ukkosia myskää melkein joka päivä jossain päin suomea ja sen perästä myskää palokunta pitkin mehtiä.
Mekin käytiin auttamassa "naapuria" metsäpalossa, jonka ukkonen oli sytyttänyt kolme päivää aiemmin. Paikka oli kilometrin päässä metsässä ja tietysti kallioinen iso mäki. Paloalue oli kaksi hehtaaria ja siellä louhikossa ja jyrkillä rinteillä sitä on mukavaa vetää letkua perässään ja sammutella. Letkut kun on aina kiinni jossain kivessä, kannossa tai risussa.
Paloasut vaihdettiin onneksi heti alussa kevyempiin haalareihin, muuten olisi varmaan kuolema tullut siellä. Nestettä kului aika vauhdilla ja paljon, kahden aseman varastot tyhjennettiin varmaan kerralla sen keikan aikana.

Taitaa olla että pitänee lähteä venettä taas testailemaan että kaikki pelittää ja toimii kunnolla.

Kesän jatkoja kaikille ja pitäkee hattu piässä!

Kommentit