Sukellusta!

Viimeinkin se on saavutettu! Nimittäin unelma sukeltaa louhoksella. Sunnuntaina kävin Kuopion seikkailukeskuksen kanssa sukeltamassa Paakkilan avolouhoksella. Louhos on vanha asbestikaivos, joka lopetti toimintansa 1975. Alueella on kaksi louhosta, joita yhdistää 100m pitkä tunneli. Sukeltaminen tapahtuu toisessa niistä. Jotkut uskaliaimmat kuulemma sukeltaa tunnelia pitkin toiseen louhokseen. Tunneli on kuitenkin suuri, koska sitä pitkin on ajettu kuorma-autoilla. Avolouhokset on toiminnan loppumisen jälkeen täyttyneet vedellä ja paikka on suosittu urheilusukelluskohde muun muassa kirkkaan veden ansiosta. Isommassa avolouhoksessa on kaivostoiminnan jäljiltä vielä pieni rautatievaunu, ajoramppeja ja muita pienempiä rakennelmia. Kaivoksen ympäristössä on edelleen maastossa pieniä määriä asbestia joka saattaa pölytä kuivalla säällä. Vedessä oleva asbesti ei ole vaarallista. Löytyi sieltä myös moottoripyörä ja betonimyllykin. Näkyväisyys vaihtelee 10-20m ja syvyys 10-30m. Vesi on todella kirkasta. 
Olihan tuo mukava sukellella, vaikka ekalla sukelluksella oli paineentasaus vaikeuksia ja luulin jo että tärykalvo puhkesi, mutta ei onneksi. Sain varmistuksen tänään lääkäriltä. Paikka on sellainen että sinne on päästävä uudestaan. Sukellusten lomassa oli mukava paistella laavulla makkaraa ja turista sukelluskavereiden kanssa. 

Työrintamalla ei mitään uutta. Samat kuviot ja hommat jatkuu entisellään. Ainut tietysti on että meidän palomestari jatkaa edelleen Suonenjoella 2015 elokuun loppuun saakka ja meikäläisen pesti asemavastaavana jatkuu samaan päivämäärään asti. Tällä hetkellä on myös työkaveri, jonka sopimus on vuoden loppuun. Toivottavasti jatkuu senkin jälkeen, ettei tarvii jäädä yksin taas rehkimään niska limassa. Mutta lopputuloksen saattaa melkein arvata, joka liittyy rahaan, mutta se jää nähtäväksi.

Mutta turvallista ja hauskaa syksyä!

Kommentit