Hyvää Äitienpäivää!

Tänään on äitienpäivä, joten hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Paljon on taas tapahtunut ja paljon tulee tapahtumaan, kevät kun tuo kiireet joka suunnalta ja joka puolelle. Kotosalla alkaa ulkohommat painaa päälle tai itse asiassa olisi jo pitänyt alkaa mutta kun on olevinaan kiire ettei ehdi niin ne on jääneet puolitiehen. Töissäkin alkaa olla tekemisen meininki, kun kevät ja etenkin toukokuu ovat perinteisesti turvallisuuskoulutuksen kulta-aikaa. Nytkin on jo puolenkymmentä alkusammutus ja poistumisharjoitus koulutusta odottamassa meitä pitämään niitä, kunhan vaan saadaan vielä sovittua tarkemmat ajankohdat niille.  Mutta enpä valita, ne koulutukset ovat mukavia vetää ja on muutenkin mukava jalkautua ihmisten pariin ja jutella välillä ihan muustakin kuin työasioista siinä lomassa. Ja jos päiväkin on vielä mukavan lämmin ja aurinkoinen, niin aina vaan paranee. Taidankin pyrkiä siihen Kuopion koulutusosastoon töihin. :) Noo, en nyt sentään.
Venekin on saatu onnellisesti vesille ja se jopa toimiikin moitteettomasti tällä hetkellä, mikä on pienoinen ihme. Aina siinä on ollut jotain pientä vianpoikasta, joka on tehnyt ajamisen nautinnosta kaikkea muuta kuin nautittavaa. Mutta nyt odotellaan vaan mahdollisimman hyviä kelejä ja niille paljon venekeikkoja että päästään järvelle ajelemaan. Saa nähdä miten käy järvipelastajien tulevaisuuden suhteen, jatkaako ne vai lyövätkö ankkurin naulaan. Kaikennäköisiä eri visioita ja suunnitelmia olen kuullut, mutta saa nähdä kuinka käy.
Palotarkastukset on taas aloitettu ja sitä herkkua riittää loppuvuoteen saakka. Ei siitä kyllä tule hullua hurskaammaksi sen suorittamisesta. Ensin oli että sitä jatketaan perinteisellä tavalla, sitten että sitä tehdään omavalvontasysteemillä, sitten ei tehdä taas ollenkaan ja nyt viimeinen versio on että sitä tehdään kummallakin tavalla. Tässä on taas pelastajapallero (opiston slangia) ihan sekaisin, mutta eipä meillä ole siihen mitään sanomista, eteenpäin mennään tukka viuhuten, kellä sellainen sattuu olemaan.

Mutta notta elämä ei olisi liian helppoa meillekkään, niin taas kesäkuun alusta alkaen muuttuvat kutsutunnukset uudemman kerran! Autojen teippauksiin se ei onneksi vaikuta, mutta radioliikenteeseen kylläkin. Nyt on käytössä paloautoissa ensimmäisenä kirjaimena R, joka lausutaan ristoksi, aika loogista. Amblanssissa eka kirjain on E, joka lausutaan eemeliksi, loogista sekin. No nyt herrat ovat suuressa viisaudessaan tulleet siihen tulokseen että suomennetaan niitä vähän, ainakin palopuolelta, oten uudet kutsutunnuksen eka kirjaimet lausutaan jatkossa, R= pelastus ja E= ensihoito!
Että silleen, mutta näillä mennään!

Mutta elämä jatkuu kaikesta huolimatta ja kesä tulee vääjäämättä, joten hyvää kesän odotusta!

Muistetaan taas näin grillikauden alkaessa ne turvallisuusasiat ja huolellisuus, niin makkaratkin maistuu paremmalta!

Kommentit