Kevät tulee ja kesämies myös!

Nyt se sitten taitaa kevät tulla kovalla kohinalla! Ainakin äkkiseltään siltä vaikuttaa, kun vettä sataa ja räntääkin välillä ja yöpakkaset ovat tainneet jäädä historiaan. No enpä pahakseni pistä vaikka tuleekin, kyllä tuon lumen ja pakkasen kanssa on saanut taas talven taistella. Kuten otsikkokin lupaa, myös kesämies aloittaa työnsä meillä heti tulevana maanantaina. Kyllä sitä kaveria kaipaakin jo, sillä kevät kiireet alkavat painaa päälle myös palokunnassa. Ei sillä että keikkoja olisi, vaan kevät on yleensä sitä koulutuksen kulta aikaa. Kaikki haluavat juuri toukokuussa kaikenlaista turvallisuuskoulutusta ja alkusammutusharjoitusta että saa kieli vyön alla laukata niitä pitämässä. Mutta en valita, se on mukavaa ja antoisaa puuhaa ja on kiva opettaa jotakin, mistä tietää olevan ehkä hyötyäkin joskus niille ihmisille. Toukokuu kun vaan tuntuu olevan sellainen kuukausi, joka on ylibuukattu aina. Sen vuoksi juuri on hyvä että meitä on kaksi silloin töissä, niin pystyy aina viemään koulutukset loppuun saakka, ettei tarvitse välillä pelätä että keikka katkaisee harjoitusten pitämisen.
Mutta jos kevät ja toukokuu tuo kiireitä, niin tuo se kevät taas muutakin mukavaa meitä piristämään. Meinaan taas muutetaan kutsutunnuksia radioliikenteessä. Ou jee! Just kun on päässy kutakuinkin sinuiksi tämänhetkisten kanssa niin KUTU-ryhmä ( hieno nimi muuten, mitähän ne siellä oikein tekee...) on päättänyt että muutetaan nykyinen Risto kutsu Pelastus kutsuksi. Eli kun ennen oli tunnus RPS 461, ja kutsuttiin risto pohjois savo....., niin nyt kutsutaan pelastus pohjois savo....! Muutetaan vaan lontoon kielestä suomen kieleen.Eli R = rescue = pelastus.
Ensihoitopuolella tuleen sama juttu, eemeli muuttuu ensihoidoksi. Onneksi ei sentää autojen tunnukset muutu että tarvitsisi taas tarroja muutella.
Parin viikon päästä olisi talonpoltto harjoitus. Päästään taas harjoittelemaan oikeissa olosuhteissa rakennuspalon sammuttamista. Asiassa on sekin hyvä puoli, että talo sijaitsee ihan taajaman läheisyydessä että ei tarvii lähtee pitemmälle ajelemaan. Senkin puolesta on hyvä, että silloin varmaan suurin osa miehistä pääsee mukaan.

Että tämmöstä tällä kertaa, pitänee lähtee vällyjen välliin jotta jaksaa aamulla nousta kattomaan Räikkösen pojan ajelua kiinassa.

Kommentit