Voehan valepalomestari!

Paljon on tullut haloota tästä uudesta valepalomestarista. Mies on erotettu vuodeksi pelastusopistosta ja töitä tuskin tulee saamaan tältä alalta kovin helposti. No mene ja tiedä. Kummallisinta tässä asiassa on Keski-Suomen pelastusjohtajan Simo Tarvaisen lausunnot kyseisen mestarin pätevyydestä hoitaa virkaansa! Tarvaisen mukaan valemestari oli täysin pätevä hoitamaan virkaansa, vapaaehtoisen sammutusmiehen nimikkeellä??? Eikä ollut käynyt edes yksikönjohtajakurssiakaan.....!
Muutaman vuoden kokemus vapaaehtoisrintamalla näköjään riittää tekemään sitten lopullisesti pätevän palomestarin. No tietysti lehtikirjoitukset ovat lehtikirjoituksia ja niiden totuus välillä arveluttavaa, mutta ei se kaikki keksittyäkään ole. Pelastusopisto on taas oikealla linjalla todetessaan tapausta erittäin vakavaksi ja pelastustoimen arvojen ja työturvallisuuden vastaiseksi, kuten Asta Tenhunen Savon Sanomista oli jutussaan kirjoittanut. En viitsi kritisoida mitään pelastustoimen alueita, koska jokainen alue hoitaa asiansa omalla tavallaan, mutta kyllä tämä juttu pistää ihmettelemään asioiden oikeaa laitaa. Tässähän tulee väkisinkin ajatus, että tarvitaanko enää alipäällystö ja päällystötutkintoja ollenkaan jos vapaaehtoispuolelta muutaman vuoden kokemuksella saavutetaan sama pätevyys! No jospa nyt ei kuitenkaan, silloinhan väheksyttäisiin pelastusopiston koulutusta ja saataisiin se näyttämään turhalta opinahjolta.
Mutta turha sitä on jossitella ja valitella, ei se miksikään muutu! Näitä tulee vielä lisää, jos ei tältä alalta niin muilta aloilta aivan varmasti, tämä on vasta alkua.

Tässä linkki Savon Sanomien juttuun: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/valepalomestarin-tyonkuvasta-epaselvyyksia/1216726

p.s. Jos tekstin seassa näkyy outoja merkkejä tai sanoja, niin syypää on kissa joka hyppi näppäimistön päällä!

Kommentit