Juhannuksen jälkimainingit!

No niin, nyt rupeaisi olemaan juhannus ohitse ja jälleen kerran tilastot kertovat karua kieltään! Tämän juhannuksen saldo oli 16 ihmishenkeä, joista hukkuneita oli 7. Se on vaan aina  yhtä synkkää luettavaa. Rattijuopumusten määrä on ollut lisääntymään päin, mikä ei todellakaan ole mukava juttu, varsinkin kun nuoret naiset ovat alkaneet ajella kännissä. Oma osuutensa on myös nuorilla miehillä ja ennenkaikkea mopoilijoilla, oli niillä sitten kaksi tai neljä pyörää. Viimeisin niistä Parkanossa missä kuoli kaksi mopoautoilijaa ambulanssin kanssa yhteentörmäyksessä. Tapahtumapaikka oli risteys, eikä nuoret olleet käyttäneet vilkkua ollenkaan, eikä olleet pysähtyneet vaikka risteyksessä oli ollut heille STOP- merkki. Olen katsellut jopa omalla kylällä mopoilijoita ja mopoautoilijoita, niin aika holtitonta niiden ajaminen on. Ei tosiaan käytetä vilkkuja ja ajetaan liian kovaa risteykseen tai liikenneympyrään ( johon ajaa melkein järestään kaikki autoilijatkin liian kovaa), sekä ajetaan vastoin kieltomerkkejä jne. Nuoret eivät taida ymmärtää liikennemerkkien ja sääntöjen tärkeyttä, vaan puistavat menemään tukka putkella. Kohta ei voi sanoa enää, että tukka takana ja elämä edessä, tuolla menolla se elämä loppuu kovin äkkiä ja lyhyeen.
No oli tässä juhannuksessa jotain positiivistakin, itellä ei ollu krapulaa kun päivystin koko jussin ja että Räikkösen poika otti toisen sijan formuloissa. Eikä tuo Heikkikään hullummin ajellut, jospa se pääsisi ensikaudeksi Sauberin rattiin niinkuin huhu kertoo.
Juhannus säät olivat loistavat ja nyt sitten passaa sadella koko ensiviikko, mitä se sääennuste on luvannutkin ja mitä ikkunasta ulos katsoessa näkyy. Kunhan ensiviikonloppu olisi taas poutaa ja hyvä keli, koska on Muikkarit, kesän odotetuin tapahtuma ja kohokohta.
Asiasta hyppään ihan muuhun aiheeseen joka tuli tässä mieleen. Pojan kanssa katsellaan aina välillä paloauton kuvia ja videoita netissä, tai poju kattelee niitä itte, on 3,5 vee =)
Tänään sitten poika sanoi että katotaan palomiesten kuvia ja niitä etsiessä löysin jutun joka on julkaistu 31.1.2008 Helsingin Sanomissa. Jutun otsikko on taas niitä mitä silloin tällöin tulee vastaan lehtien palstoilta. Toimittajat eivät aina ajattele loppuun asti tai eivät ajattele ollenkaan, tiedä kummasta tai mistä johtuu. Mutta itse juttuun. Lehden otsikko kuuluu näin: KESKI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS KOKEILEE SEINIÄ PUHKOVAA PALOAUTOA! VAU!!?? Etelässä on etelän meininki tai taitaa olla paremminkin jo ameriikan meininkiä, ajellaan nyt sitten paloautolla seinien läpi palokohteeseen!? =) Jos se tapahtuisi amerikassa en epäilisi yhtään, on ne senverran hulluja siellä ja omituista kansaa, mutta että Suomessa. Ei hemmetti, mitä sanoo pelastuslaitoksen kalustomestari ja ennenkaikkea kalustohankinnoista vastaava! No ei nyt sentään, kyseessä on tietysti hieno uutuus nimeltään COBRA-sammutusleikkuri! Hyvä leikkikalu sekin, ei siinä mitään. Ei se sentään taida olla tulevaisuden sammutusmenetelmä, koska yksi leikkuri autossaan ei paljoa sammuttele. Taannoin oli yhdellä luennolla kerrottu, miten oli yksi rakennuspalo sammutettu kokonaan COBRA:lla. Kaikki olivat ihmetelleet tehoa, kunnes joku oli älynnyt kysyä että montakos niitä leikkureita oli sitä sammuttamassa ja vastaus oli tullut vähän hiljaisella äänellä, että 8 kappaletta. Että se siitä tehokkuudesta.  Kyllä sillä pienet alkupalot ja muut vastaavat sammuttelee, sitä en kiellä, mutta ei siitä jokapäiväiseen työhön ole. Ja mitä olen kuullut ja itse ollut vierestä nähnyt, niin ei niitä helposti edes käytetä, vanhaa kunnon Fogfighteria ei voita mikään rakennuspaloissa. Että se niistä lehtien otsikoista.
Mutta kello käy ja huomenna täytyisi vääntäytyä työmaalle kattomaan mitä kaikkea siellä on tapahtunut meikän loman aikana.
Että eikun hyvää juhannuksen jälkeistä maininkia!

Kommentit