Sataman avajaiset!

Tänään se sitten viimein aukeni, se satama meinaan! Viime kesä meni niin kuin meni, ei Sampo osannut hoitaa hommiaan, sen siitä saa kun yrittää joka väliin ängetä. Tiimiakatemian nuoret sen sataman pyörittämisen osaa, se on huomattu jo aikaisempina kesinä. Nuorilla on yritystä, motivaatiota ja ennenkaikkea mielikuvitusta keksiä kaikkea uutta, millä saadaan ihmiset käymään siellä. Tuli tänään käytyä siellä avajaisissa ja ihan kahveella meinattiin vaimon kanssa vaan käydä, mutta pitihän se sitten pizzat syödä kun sinne kerta mentiin. Täytyy sanoa että kyllä ne nuoret osaa, pizzat oli taas ihan mahtavan hyviä. Ainut mikä siitä nautinnosta vielä puuttui oli kylmä olut, mutta minkäs sille mahtaa kun päivystää niin piti tyytyä kivennäisveteen. Toivotaan että kesällä käy paljon porukkaa satamassa, että nuoret saavat pitää sen harjoittelupaikkanaan ja meillä on siellä hieno kesäterassi, missä voi nauttia hyvästä ruoasta ja kesästä.
Sitten taas vähän työasiaa. Perjantaina meillä oli pieni liikenneonnettomuuskeikka. Noo, oli meitä siellä ihan kaksi miestä hoitamassa hommaa. Kyse oli kahden henkilöauton nokka kolarista, jossa toinen oli tullut sivutieltä toisen eteen. Henkilövahinkoja ei onneksi ollut, mutta autot olivat kiitettävästi osumaa saaneet. Paikka oli tietysti  mutkaisella ja mäkisellä osuudella ja meitä vaan kaksi sitä tehtävää hoitamassa. Alkuselvittelyjen jälkeen totesin ettei uskalleta kahdestaan alkaa siirtelemään niitä autoja kun oli koko ajan liikennettä ja ohi ajavat autot ajoi kuitenkin aika kovalla vauhdilla. Aletiin siis ohjaamaan liikennettä siihen saakka kun Poliisit tulivat paikalle. Niillähän tietysti kestää kun tulevat Iisalmesta asti. No mikäpäs siinä ohjaillessa, kuuma paloasu päällä ja aurinko porotti taivaan täydeltä. Muutamat purut siinä sitten heiteltiin kohtiin johon oli jäähdytysnesteet valuneet ja kun jepe..siis poliisit tuli paikalle, niin siirrettiin toinen auto pois ajoradalta ja toinen jäi poliisin murheeksi.
Mutta tätäpä se tänäpäivänä rupeaa olemaan, että ei ole roisketta miehistössä keikoille. Ennen niitä oli pilvin pimein mutta nyt ei oikein kukaan tahdo joutaa enää keikkailemaan, muuta kuin satunnaisesti. Onpahan se ihan selvä että onhan sitä muutakin elämää kuin palokunta. Vanhemmat jäävät pois kun eivät jaksa enää, perheelliset kun on sitä oltava kotonakin välillä ja nuoremmat kun töitä tai opiskelupaikkoja ei yksinkertaisesti ole tällaisilla pikku kylillä. Jäljelle jää me hullut keski-ikäiset, jotka yritetään sitten hoitaa vähällä miehityksellä kaikki hommat  hammasta purren ja syttäen yhteiskuntaa kun mikään ei toimi.
Että tällasia jorinoita tällä kertaa ja nyt kattomaan Euroviisuja ja sitä kun Venäjän mummot korjaa potin! Toivottavasti, koko viisujen paras kappale!

Kommentit