Voehan Vormula!

Kyllä se Kimi on kova poika autoa ajamaan, se nähtiin tänään Formuloissa kun Kimi nappasi toisen sijan. Ykköspallikin oli jo aika lähellä, mutta kun kisassa on muitakin hyviä kuskeja niin ei se niin helppoa ole. Tämä kausi on ollut tähän mennessä mukavaa seurattavaa, kun kärjen osalta on voittaja ollut joka kisassa eri kuski, ettei ole sellaista yhden miehen ja tallin ylivoimaa. Kimi on osoittanut luulotautisten väitteet vääriksi, ettei muka poissa olon jälkeen pysty enää ajamaan kärkipään sijoista ja että yleensäkkään enää kuskia tulisi. Menkööt kukin itteensä ja kattokoon tuloslistoja, sieltä se totuus näkyy. Sanokoot muut mitä tahansa, mutta minä sanon että Räikkösen poika ajaa tänä vuonna maailmanmestaruudesta! Täytyy tulla todellinen moka tallin puolelta ja autoon sellainen ongelma ettei niin kävisi.
Tuli tuossa sitten eilen lauantaina vaihdettua rellukkaan kesärenkaat. Jos kelit vielä "yllättää" autoilijat, niin on vielä volkkarissa talvikiekot siltä varalta. Ensiviikolle sääennuste kyllä lupasi tosi lämmintä, että tuskin tuo kovin talviseksi enää muuttuu.
Mutta kyllä se vaan on vaarallista tämä palomiehen työ, sen sai kokea myös Torniolainen palomies liikennettä ohjatessaan. Humalainen nainen oli töytäissyt liikennettä ohjannutta palomiestä ja ajanut suoraan alkoon hakemaan lisää juotavaa. Eikä ollut puhaltanut kuin vaivaiset 2,75 promillen lukemat. Eli ei ne tämän työn vaaratilanteet aiheudu pelkästään tulipaloista. Se on tullut itsekkin todettua, että ei ne autoilijat tuolla tienpäällä paljon hidastele kolaripaikalla, vaikka siellä olisi liikenteenohjaus. Monta kertaa saa ottaa niiltä vauhtia pois että edes vähän hidastaisivat. Sitten on tietysti myös niitä, jotka melkein pysähtyvät kattomaan onnettomuuspaikkaa että näkisivät tarkkaan mitä siinä on tapahtunut. Uteliaitahan me ollaan tietysti kaikki, toiset enempi ja toiset vähempi.
Huomenna se arki taas koittaisi. Pitäisi suunnitella niitä palotarkastuksia kun ei niistä kerran eroon päässyt. Ja nyt puhun niistä 10-vuotis kohteista, eli omakotitaloista ja kesämökeistä. En viitti kommentoida enempää asiasta, ettei tule sanomista.
Pitänee lähtee kokeilemaan taas miten se uni tulis, että jaksais aamulla taas nousta virkeänä töihin.

Kommentit