UKK- Ambulanssi!

Tänään saatiin asemalle säilytettavaksi UKK-ambulanssi! Kyseinen lanssi tuli kuopiosta tilanpuutteen vuoksi ja sitä ennen se oli ollut Tervossa säilytettävänä. Nyt se on siis meillä paloasemalla ja kohtalo on vielä auki, jääkö se sinne vai löytääkö kunta sille jostakin lämmintä tilaa. Presidentti Urho kekkonen sai auton lahjoituksena Länsi-Saksan valtiovierailulla 1979. Auto otettiin kuopiossa lääkäriambulanssikäyttöön 1980. Ukk-ambulanssilla on ollut huonoa tuuria, sillä on ajettu kolme kolaria, joista kahdessa on menetetty ihmishenkiä. Se on toiminut Kuopiossa keskussairaalalla päiväaikaan ja yöt kuopion paloasemalla. Miehitys on ollut kaksi palomiestä kuskina ja paareja kantamassa ja lääkäri sekä sairaanhoitaja. Auto on nykyään kutakuinkin alkuperäisessä kuosissa. Tämän hetken säilytyspaikka on siis Pielaveden paloasema.
Perjantaina vietetään 112 päivää ympäri suomea ja myös pielavedellä, joten tervetuloa tutustumaan paloasemaan ja kyseiseen ambulanssiin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Minä olen omin silmin nähnyt 1980 luvun alussa Kuopiossa kun UKK-Ambulanssista tuli romua kun se jäi rekan alle ja potilas oli vielä kyydissä !!! että silleen. Ihmettelen, että siitä "kalu" on vielä sen jälkeen tehty !!