Hätäraketteja!

Kuluva viikko meni täysin työnmerkeissä. Päivät töissä koneella istuen ja tarkastuksia tehden ja sitten kaikenlaista muuta siihen päälle. Illat sitten joissakin palavereissa juosten ja asioita hoitaen. Mutta onneksi niitä iltajuoksuja ei ole ihan joka viikko.
Päivystin myös kyseisen viikon ja lupasin nyt viikonloppuna tuurata kaveria vielä. Eilen sitten illalla yhdeksän aikaan tuli hälytys, vesiliikenneonnettomuus keskisuuri, hätäraketteja ammuttu useita. No hetken mietin että huh huijaa, lähteä nyt meidän paatilla ajelemaan keiteleelle pimeässä ilman kunnon valoja. Plotteri toki veneestä löytyy, mutta kun kunnon valot puuttuu, niin hidastahan se kulku silloin on. Samalla kun puin ulkovaatteita päälle välähti mieleen että josko sittenkin olisi kyseessä väärä hälytys. Nimittäin muistin että sinä päivänä ja siihen kellonaikaan oli keiteleellä uuden, sillan ylittävän kevyenliikenteen avajaiset ja siellä oli tarkoitus ampua vanhoja hätäraketteja pois. No siitä sitten kapula kouraan ( VIRVE ) ja ottamaan yhteyttä päivystävään P3:n. Joka sitten vastasikin vähän ajan päästä ollessani matkalla asemalle, että kyseessä oli juurikin tuo tapahtuma ja siellä ammutut hätäraketit. No eipä siinä muuta kuin tunnit ylös ja takas kotio iltapalan syöntiin.
Ehkä ironisinta tässä keikassa oli se, että hätärakettien ampujana toimi kyseinen palomestari itse.
Mutta näitähän sattuu. Tarinan opetus piilee siinä, että hätäraketteja ei kannata, eikä sakkaan ampua pimeän aikana muussa kuin hätätapauksessa. Sattuu sitä ammattilaisillekkin välillä "näppihäröjä".

Hyvää syksyä kaikille!

Kommentit