Syksyisiä ajatuksia!

Näin se on taas syksy lähtenyt käyntiin. Meinasi välillä pelotella jo talven tulolla aikaisin, kun oli pakkasia ja luntakin sateli hieman. Mutta onneksi kääntyi jälleen lämpimän puolelle ja toivottavasti sitä riittää pitkään.
Töissäkin huomaa että on syksy tullut, kun työt on lisääntyneet jonkin verran. On paperihommia mitä pyöritellä ja sitten kokouksia ja palavereita missä juosta. Mutta sitäpä se on. Väsymys meinaa vaan painaa välillä päälle ja tuntuu ettei toimistohommissa pysy enää hereillä. Mutta onneksi on tuo punttisali tuossa hallin nurkassa, niin on hyvä mennä sinne välillä purkamaan työpaineita ja antaa raudalle kyytiä.
Lenkkeilemään kun vielä jossakin välissä ehtisi, niin hyvä.
Työrintamalla eletään hiljaiseloa keikkojen suhteen, taas on ollut pitempi seesteinen aika ettei ole tapahtunut oikein mitään. Onpahan ehtinyt tekemään valistuksia ja omavalvontatarkastuksia senkin edestä. Paljon työllistää omavalvontatarkastukset, pitää käydä läpi lippusia ja lappusia, soitella perään epäselvissä tapauksissa ja selvitellä osoitteita mihin posti ei ole niitä pystynyt jakamaan. Että ei se ainakaan halvemmaksi ole tullut perinteiseen ovelta ovelle tarkastukseen nähden.
Muuten ei ole muutoksia tapahtunut, paitsi että ollaan saatu lisää väkeä riviin, mikä on ihan hyvä juttu. Joku vielä uskaltaa liittyä palokuntaan ja vielä pysyykin siellä. Mutta meidän kannalta vaan hyvä asia, saadaan vahvuus pysymään edes jotenkin siedettävällä tasolla.

Lueskelin tuossa aamun sanomalehteä, jossa pohdittiin ideoita kuntien säästötalkoisiin, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen johdolla. Siinä se on sellainen työnsarka ettei kateeksi käy. Siinä kysyttiin myös että mitä säästöjä sillä saadaan aikaan kun tehtäviä vain siirrellään instanssilta toiselle. Erittäin hyvä kysymys, johon ei tietenkään saa suoraa vastausta.
Mutta miksi kirjoitan tästä asiasta on se, että luulen kuntien myös miettivän omien kuntien paloasemia ja niiden siirtämistä valtiolle. Kuntien palolaitokset ovat vain riippakivi kunnille, rahallisesti ajatellen. Entistä palomestaria lainatakseni, palolaitokset ovat kunnalle vain välttämätön paha. Se kun on pakko olla.
Tässä tilanteessa aletaan varmaan keskustella pelastustoimen siirtämistä valtion hoidettavaksi. No niin tai näin, muuttaako se mitään mihinkään suuntaan. Sama tekemisen meininki se silti jatkuu jos valtiolle mennään, joku asia ehkä paranee mutta joku asia myös huononee, siitä ei pääse mihinkään.
Mutta turha ennakoida mitään, tulevaisuus näyttää missä ollaan 10 vuoden kuluttua.

Aletaanpa nyt jo hyvät autoilijat kattelemaan niitä talvirenkaita pikkuhiljaa esille ja niiden kuntoa, ettei se kuuluisa talvi yllätä taas pahemman kerran. Niin ja muistetaan käyttää pimeällä myös niitä killuttimia joita heijastimiksikin kutsutaan.

Kommentit