HYVÄÄ JA TURVALLISTA JOULUA!

Nyt on joululomat alkaneet ja on jälleen ihmisillä rauhoittumisen aika. Paljon on taas tapahtunut asioita ja yksi koskettavimmista oli Artun kohtalo Ylöjärvellä. Kenellekään ei koskaan toivoisi sattuvan mitään tällaista, ja vielä vuoden odotetuimpana aikana. Artun perheelle toivon siunausta ja jaksamista suuren surun keskellä. Varmaan koko suomi hiljeni tapahtuman vuoksi.

Taas on saanut seurata hälytyksiä ympäri suomen tässä joululomien alettua, niin rakennuspalot ovat lisääntyneet yllättäen. Tai ei tuo nyt mikään yllätys ollut, se on ikävä kyllä jokavuotinen ilmiö! Tulen käsittely taitaa vielä vaatia ihmisiltä hieman lisää opettelua, ennen kaikkea sen suhteen, miten sitä pitää valvoa kun sen on kerran sytyttänyt.
Nyt on ollut ainakin kaksi tapausta, missä ulkotuli oli jätetty palamaan talon terassille liian lähelle seinää. Siitäpä se sitten oli päässyt tarttumaan talon seinään ja sytyttänyt sen palamaan. Ulkotuli pitää sijoittaa tarpeeksi etäälle ulkoseinästä ja kaikesta palavasta materiaalista. Ulkona kun tuuli voi puhallella liekin seinään tai kaataa astian sen kevennyttyä palavan aineen vähetessä. Kotieläimet ovat myös tunnetusti uteliaita ja saattavat kaataa ne vahingossa. Kuten myös sisätiloissa, pidetään ne kynttilät tarpeeksi kaukana kaikesta palavasta materiaalista.
Toivotaan että loppu joulun aika menee ilman yhtään Rakennuspaloa tai muutakaan onnettomuutta, että ihmisillä olisi oikeasti rauhaisa ja onnellinen joulujuhla.

HYVÄÄ JA TURVALLISTA JOULUN AIKAA KAIKILLE!

Kommentit