Turvallisuusoppitunnit!

Tänään aloitin Turvallisuusoppituntien pitämisen ala-asteilla. Tarkoitus on käydä valistamassa kaikki ala-aste ikäiset eli 1.- 6 luokkalaiset. Tänään pidin kolme tuntia ja oppilaat olivat hyvin mukana ja kuuntelivat mielenkiinolla ja kyselivätkin paljon. Tuntuu mukavalta kun nuoria kiinnostaa asia ja ottavat tietoa mielellään vastaan. Kuutosluokkalaiset vähän mietitytti, että miten ne suhtautuu opetukseen, että onko asenne evvk vai mikä mutta ihmetyksekseni kaikki olivat kunnolla ja asiallisesti koko oppitunnin ajan. Kutoset ovat yleensä siinä iässä, että aletaan olemaan vastaan kaikkea ihan periaatteen vuoksi ja haetaan kaverien ihailua tekemällä kaikkea muuta kuin keskittymällä tuntiin. Yllätys oli tosiaan positiivinen. Sovittiin vielä, että tulevat käymään paloasemalla ja opetellaan alkusammutusta ihan käytännössä.
Meikäläisestä on mukavaa pitää kaikkea turvallisuusopetusta, varsinkin nuorille. Siinä tietää että opetus ei mene ainakaan hukkaan, vaan jotakin jää varmasti niille mieleenkin. Ala-asteikäiset ovat siitä hyvä kohderyhmä, että ovat vastaanottavaisia ja heille jää asiat hyvin mieleen.
3-4 luokkalaisilla olisi ollut asiaa vaikka miten paljon, mutta oli pakko lopetella tunti vähän väkipakolla, koska eivät olisi muuten kerenneet syömään. Marraskuussa on heillä yökoulua, jonne olen luvannut mennä paloautoa esittelemään, niin sovittiin että siellä jatketaan jutustelua sitten.
Huomenna homma jatkuu ja perjantaina myös. Toivottavasti en pelottele nuoria liikaa. =)

Kommentit