Ei saunonut poika tällä kertaa!

Eipä ollu Suomen päivä tänään! Takkiin tuli Venäjältä pahemman kerran ja mestaruus meni sivu suun.  No sanokoot muut mitä tahansa, parempi voitti. Kyllähän se Venäjä vei ja Suomi vikisi, vaikkakin Suomellakin oli omat paikkansa ja tilanteensa. Onhan se ennenkin nähty, että Suomi pyörittää ja hallitsee tilannetta ja maalit ovat tosi lähellä, mutta vastustaja tekee kuitenkin ne maalit ja voittaa. No jospa huomenna saataisiin edes mitali aikaiseksi.
No ainakin meidän kasvimaalla saatiin jotakin aikaan, saatii ajettua kaikki lehdet ja muu roska pois tontilta, niin on nyt siistimpää. Huomenna sitten pienoisviljelyä, eli vähän pottua, porkkanaa ja ehkä jotakin muutakin pientä lisäksi.
Taas on Pielavedellä yksi savusauna vähemmän. Tänään iltasella tuli pieni rakennuspalo hälytys, että savusauna palaa. Itte en ollu mukana, mutta seurasin olohuoneen ikkunasta sitä touhua, kun se sattui sijaitsemaan vastarannalla meidän taloa. Tuttu äänikin sieltä tuli kun Esteri 650 hörähti rannassa käyntiin ja rupesi työntämään pojille vettä letkuun. Jotakin posmitustakin sieltä kuului, mutta ei selvää saanut, voin kyllä arvata mistä siellä on puhuttu...;-)
Tuli mieleen entisen mestarin sanat, että "oletko nähnyt palamatonta savusaunaa"! No en kyllä ole, kyllä ne kaikki on tainnu palaa tai melkein ainakin. Aina niissä on jotakin läheltä piti tilanteita jos eivät ole palaneet.
Tänään luin Savon Sanomista, että Kuopiossa on paljastunut valepalomestari! Pelastusopiston opiskelija oli jäänyt kiinni väärennetystä opintorekisteriotteesta. Kyseinen opiskelija oli hakenut töitä Keski-Suomen pelastuslaitokselta kesken opintojensa. Hän oli näyttänyt työnhaussa opintorekisteriotteen, joka pelastusopiston mukaan oli väärennetty. Että kaikenlaisia yrittäjiä sitä pitää ollakkin, luuleekohan kyseinen kaveri saavansa vielä töitä tältä alalta tulevaisuudessa, kysynpähän vaan! Viidakkorumpu se toimii tälläkin alalla ja hyvin toimiikin.
Noo, mestareita on kaikennäköisiä ja osa vale semmoisia!
Mutta aiheesta toiseen. Wiskarin arttu se soitteli eilen hyvin Pielaveden suojalassa. Kyllä miestä on lauluäänellä viskattu ja huumorilla myös, aika vitsiniekka se kyllä on. Ja kuten eräs nimeltä mainitsematon sanoi " ruma se on mutta laulaa osaa", pitää täysin paikkansa. Hyvä että tänne peräkylän permannollekkin saadaan joskus tuon tason esiintyjiä. On sitä tietysti lisääkin tulossa julkkiksia esiintymään, kuten esim. Suvi Teräsniska ja Haloo Helsinki, että ei tää taida niin peräkylä ollakkaan.
Poika ei saunonut tänään, mutta minä saunoin ja sen vuoksi nyt väsyttää aika vietävästi, että eikun  hyvvee yötä!

Kommentit