Talonpolttoa!

Eilen oli vuorossa kuuma savusukellusharjoitus, jossa poltettiin oikea rakennus. Rakennus oli sellainen pienehkö rakennus, jossa oli toisessa päässä tupa ja toisessa päässä sauna ja pukuhuone. Se kuitenkin tarjosi meille oivalliset puitteet saada pakolliset ns. lämpimät savusukellusharjoitukset tehdyksi. Kelikin oli meidän puolella, kun satoi hiljalleen vettä alkupuolella, mutta loppui sitten päivän mittaan. Edellisenä päivänä oli käyty valmistelemassa se paikka polttokuntoon, mm. peittämällä ikkunat ja rakentelemassa alkupalopaikat sisätiloihin.
Itse harjoitus alkoi junnuporukan "elämysajolla", missä nuoret saavat tuntumaa siihen mitä työskentely palavan rakennuksen sisällä on ja miten se tuli oikein kehittyy siellä. Sen jälkeen pääsi savusukeltajat ja konkarit touhuamaan ja sen kyllä huomasi, eihän niitä meinannu saada millään tulemaan sieltä palavasta talosta ulos. =)
Harjoituksen puitteet olivat kyllä mitä parhaimmat niin sään puolesta kuin tarjottavienkin puolesta. Omistaja tarjosi täytekakkukahvit ja oli tehnyt myös muuta pientä purtavaa. Ei siis liene ihme että suurin osa porukkaa oli aina kahvilla ja syömässä että sai kattoo että joku on aina letkun varressakin pitämässä vahtia. Polttopaikka oli korkealla mäellä, että varmasti näkyi kauaksi että siellä palaa jotakin. Ei tullut kysyttyä hätäkeskuksesta, että montako ilmoitusta rakennuspalosta on tullut.
Mutta jotta ei ole koko ajan jonniin joutavaa jorinaa, niin laitan muutaman kuvan lisäksi.Kommentit